TINCTURĂ DE MUGURI DE PLOP (Populus nigra) Vizualizare completă

TINCTURĂ DE MUGURI DE PLOP (Populus nigra)

Dacia plant

Cod produs: Soluţie hidroalcoolică

TINCTURĂ  DE MUGURI  DE  PLOP
(Populus nigra)
Soluţie hidroalcoolică

Contribuie la

- menţinerea sănătăţii aparatului respirator şi urinar
- menţinerea temperaturii corpului în limite normale
- reducerea disfuncţiilor articulare.
Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
- pielii
- venelor hemoroidale şi mucoasei anale.


Detalii

Anunță-mă când este disponibil

quantity up quantity down

7,64 lei lei

TINCTURĂ  DE MUGURI  DE  PLOP
(Populus nigra)
Soluţie hidroalcoolică

TINCTURA DE MUGURI DE PLOP este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din mugurii arborelui Populus nigra.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE MUGURII DE PLOP:
Plopul face parte din familia Salicaceae, fiind un arbore foios cu tulpina deseori curbată, care atinge înălţimi de 30-35 m, având o longevitate de 300-400 de ani. Denumirea ştiinţifică provine din latinescul ,,populus'' care înseamnă ,,popor’’. Creşte în regiunile de câmpie, în poieni, pe dealuri joase, în lunci, precum şi în regiunile montane. Numiţi şi ,,propolis vegetal”, mugurii de plop reprezintă partea embrionară, nedezvoltată a ramurilor, ei având un conţinut bogat în: derivaţi de alcool salicilic, flavone şi ulei esenţial. În medicina tradiţională se foloseau în: infecţii respiratorii, amigdalită, dureri de cap, stări febrile şi infecţii urinare. Se recoltează de la sfârşitul lunii februarie  până la începutul lunii aprilie.

Ingrediente: alcool etilic 80% vol.; apă purificată; plop (Populus nigra) - muguri (20%).
Raport plantă/solvent de extracţie – 1:4.
Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Contribuie la

INTERN:
- menţinerea sănătăţii aparatului respirator şi urinar
- menţinerea temperaturii corpului în limite normale
- reducerea disfuncţiilor articulare.

EXTERN:
Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
- pielii
- venelor hemoroidale şi mucoasei anale.

 

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
Alergie la muguri de plop, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Administrare

 • INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, înainte de mese.
  Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de mese.

  EXTERN:
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac badijonări locale cu tinctură sau cu soluţia diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100 ml de apă), în funcţie de sensibilitatea pielii;
  - pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se aplică local sub formă de comprese sau badijonaj cu soluţia diluată, obţinută în modul următor: se pune tinctura într-un vas deschis şi se lasă până se evaporă ½ din cantitatea de alcool, după care se amestecă în proporţii egale cu apă.

Prezentare

Forma de prezentare 50ml

30 alte produse din aceași categorie: