Melissa ulei Vizualizare completă

Melissa ulei

Fares

Cod produs: ulei

Melissa officinalis

Ingrediente: 
Ulei esenţial de melissa (Melissa officinalis), care conţine: citronelol, geraniol linalool, citral, citronelal, acetat de geranil, cariofilen.

Detalii

Anunță-mă când este disponibil

quantity up quantity down

10,50 lei lei

Melissa officinalis

Ingrediente: 
Ulei esenţial de melissa (Melissa officinalis), care conţine: citronelol, geraniol linalool, citral, citronelal, acetat de geranil, cariofilen.

Melissa sau roiniţa (Melissa officinalis) este o plantă mediteraneană care a fost adusă de romani în provincia Britania. Ea are flori galbene, foarte iubite de albine. De altfel, numele său este derivat din numele latin al mierii, iar în limba greacă semnifică de asemenea miere de albine.
În mitologia greacă există o povestire conform căreia albinele l-au hrănit pe Zeus când era copilaş cu miere, în timpul când mama sa zeiţa pământului Gheea îl ascundea de soţul său, zeul Chronos. Într-adevăr, mierea de roiniţă este delicioasă, şi este foarte posibil ca aceasta să fi fost nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. 
Melissa, cunoscută şi sub numele de "Balsam de Lămâie" (Lemon Balm) este numită de evrei Bal-Smin ceea ce înseamnă "Regele uleiurilor".
În secolul al XIV-lea, călugăriţele franceze din Ordinul Carmelitelor au folosit melissa împreună cu alte plante la prepararea unei ape tonice, iar în Anglia elisabetană a fost folosită la aromatizarea vinului.

Utilizare pentru trup şi suflet
Uleiul de melissa induce o stare plăcută de linişte, destinde tensiunile psihice acumulate după o zi solicitantă şi permite instalarea unui somn odihnitor. 
Melissa este utilă persoanelor hipersensibile şi celor care îşi exprimă emoţiile pregnant. Efectul său calmant, liniştitor, înălţător ajută la o abordare pozitivă a vieţii şi vă v-a uşura calea spre găsirea modalităţilor de exprimare a personalităţii, spre relaxare şi spre bucuria de a trăi.

Mod de întrebuinţare:
Uz extern, utilizând candela, masajul, inhalaţii sau în apa de baie.

Prezentare: sticluta a 10 ml.
 

 

30 alte produse din aceași categorie: